Thursday, November 28

Resepi Mudah Dadih Strawberi Untuk Anak-Anak

Salam ...
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Jom buat dadih untuk anak-anak. Kita pun boleh makan sekali cuma rasanya kurang berlemak ;p Bila buat sendiri kita boleh kurangkan gula, dan gunakan susu tepung yang diorang minum je, so lebih sihat berbanding guna evaporated creamer tu.
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Jangan sekat apa yang anak-anak suka, cuma ejas je resepinya supaya jadi lebih sihat dan kurang manis :)
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Dadih in a cup untuk makan dirumah. Yummy!
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Bahan-Bahan;
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
1. Serbuk Dadih
2. Air Minuman
3. Gula
4. Susu Tepung
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat

Cara-Cara;
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
1. Asingkan air satu gelas. Panaskan air selebihnya sehingga mendidih.
2. Masukkan serbuk dadih, kacau sebati sehingga mendidih lagi.
3. Masukkan gula. Kurangkan gula dari sukatan yang disarankan. Kacau lagi.
4. Bancuhkan susu tepung dengan segelas air yang diasingkan tadi sehingga pekat.
5. Sukatan air pun bergantung pada serbuk dadih yang kita beli, baca label belakang yer.
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Dadih ni pula untuk dibawa ke Tadika :)
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
My dotter cakap "macam telur je tapi sedap" ;)
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Selamat Mencuba!
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Entri Berkaitan;
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
1. Resepi Asas Puding Kastard
2. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
3. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
4. Resepi Asas Doh Roti, Donut & Pau
5. Resepi Asas Bubur / Pengat
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
resepi mudah dadih strawberi sedap. dadih stoberi. dadih stawberry. dadih coklat. dadih sihat

6 comments:

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...