Sunday, April 13

Sarapan & Minum Petang Sihat Dengan Roti Arab

Salam Ahad ...

Mesti semua orang tengah seronok jejalan kan. Kami dok rumah saja, sebab si baby demam. Korang suka tak makan chicken shawerma? Jom kita buat sendiri kat rumah, tapi guna daging burger and sosej je la :p

 Roti arab inti sosej goreng, tomato, sayur carrot dan telur.


 Ni la rupanya sebelum gulung. Sekeping ni pun kenyang sangat dah :)

 Roti arab dengan inti burger ayam, tomato, salad dan sos. Simple!
Yang ni dibakar dengan butter. Buat garlic bread pun sedap. Sedap juga dimakan macam tu jer.

Rumah BW dekat dengan cyberjaya. Kat cyber banyak kedai runcit arab, so senang sangat nak dapat roti arab ni. Menu yang mudah untuk dibuat, sedap lagi sihat :)

Entri Berkaitan;

1. Resepi Asas Doh Roti, Donut & Pau
2. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
3. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
4. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
5. Resepi Asas Puding Kastard

Thank For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

8 comments:

  1. As salamm admin :) Asalnya saya mencari resipi kek simple je...then terjumpa blog nie. Mula2 tinjau, rasa mcm lihat blog kwn yg dh lama kenal je :D Rasa mcm friendly je bila baca blog nie..Izinkan saya jadi pengunjung tetap di sini n cuba resipi2 yg ada ye :D
    Suka jgk baca info2 yg ada kt blog nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Tq sebab sudi nak jadi pengunjung tetap blog ni. Nanti boleh la cuba resepi yang ada yer. Kebanyakan resepi mudah-mudah jer, sbb bukannya pro pun, tak ada pergi kursus mana-mana, just cuba dan cuba :)

      Delete
  2. dulu kat usm ni tepi masjid ada bazaar arab. dah orang arab kat sini ramai jugak, diorg buka kedai barangan arab. selalu bila habis solat jumaat, mesti beli kebab kat situ.. skrg dah x de dah..
    menabung ford sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm.. kebab? yang cucuk kat stick besi tu? ke yang balut roti camni? yang ni namanya shawerma, tapi orang melayu panggil kebab, terbalik da :)

      Delete
  3. Replies
    1. cuba jangan tak cuba.. senang sangat ni :)

      Delete
  4. Nampak macam sedap dan senang nak buat. Hehe. terima kasih berkongsi resepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang senang sangat pun, dah macam resepi kanak-kanak ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...