Untuk peminat nangka, jom masak bubur /pengat nangka bersagu. Mudah sangat ;) ...
Burbur nangka bersagu kesukaanku ;)
Bahan-Bahan;
- 1/2 Cawan Sagu
- 1 Cawan Santan/ Susu
- 1 Cawan Air
- Gula Secukucup Rasa
- 1 Cawan Nagka (Disiat)
- 1 Cawan Nagka (Disiat)
Nyum nyum~ Bila ditambah nangka terus rasa jadi lebih marvelous ;)~
1. Didihkan air dalam periuk.
2. Masukkan sagu dan masak hingga kembang.
3. Masukkan gula, nangka dan santan.
4. Kaca rata sehingga sedikit mendidih.
Mudah kan? Selamat Mencuba!
Entri Berkaitan;
1. Resepi Asas Bubur / Pengat Sagu
2. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
3. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
4. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
5. Resepi Asas Puding Kastard
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
Sagunya tenggelam dibawah :p
Mudah kan? Selamat Mencuba!
Entri Berkaitan;
1. Resepi Asas Bubur / Pengat Sagu
2. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
3. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
4. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
5. Resepi Asas Puding Kastard
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
macam koktail je.. hehehe...
ReplyDeletekoktail melayu ni :)
Delete