Saturday, August 1

Menu Bekal Ringkas Mudah Dan Malas Untuk Anak

Salam ...

Last time cerita pasal Terapkan Amalan Membawa Bekal Ke Sekolah, Klik Sini. Demi nak terapkan amalan membawa bekal dalam diri my dotter, walaupun BW malas, still sediakan bekal juga. So, jom tengok senarai bekal yang ringkas dan mudah disediakan sekiranya malas ;p
menu bekal anak ke sekolah
menu bekal ke sekolah roti susu
 Roti dengan sapuan butter dan susu strawberi.
menu bekal anak ke sekolah
Senarai Menu Ringkas & Mudah;
menu bekal anak ke sekolah
1. Cornflakes + Susu
2. Honey Star + Susu
3. Coco Crunch / Ball + Susu
4. Roti + Butter / Jem / Peanut + Susu
5. Biskut + Susu (Biskut Dalam Pack)
menu bekal anak ke sekolah
menu bekal ke sekolah  honey star
 Honey star dan susu.
menu bekal anak ke sekolah
menu bekal ke sekolah coco ball
Coco ball dan susu.
menu bekal anak ke sekolah
Air masak wajiblah bekalkan pada anak, sekolah pagi dan petang. Bila beri duit sekali seminggu untuk makan di kantin pun BW akan bekalkan air masak juga. Air masak biasanya dia akan minum bila haus dalam kelas dan bila balik sekolah.
menu bekal anak ke sekolah
Entri Berkaitan;
menu bekal anak ke sekolah
menu bekal anak ke sekolah
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
menu bekal anak ke sekolah

9 comments:

  1. makanan daripada rumah adalah makan terbaik untuk anak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ... especially kalau masak sendiri :)

      Delete
  2. Malas2 pon penuh jugak tupperware tu... Kalu SS malas... Tupperware pon tak tahu campak mana... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ... banyak tempat menyimpan ni, tu pasal tak jumpa ;)

      Delete
    2. chopp ... tu bukan tupperware, tipuware ajer :p

      Delete
  3. mcm ni menu bekal MALAs? kalau JM yg malas apa pun x jadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. malas pun kena juga bagi bekal ... nak terapkan amalan membawa bekal kononnya :)

      Delete
  4. jadi la BW walaupun simple. janji anak2 tak lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann ... ni namanya nak juga terapkan amalan membawa bekal walaupun malas ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...