Dah 4 hari dah tak update, patutnya tahun baru, azam baru, rajin la kan update setiap hari, ni tidak :p Ok la jom tengok percubaan pertama BW buat roti bun sosej. Macam jadi jer! Jom kita tengok jadi ke tidak...
Ni roti yang dah dibentukkan. Tak berapa nak cun :p
Ni pula setelah diletak mayo dan sos cili, piping guna plastik jernih tu jer ;) Ready untuk masuk oven
Taraa... roti bun sosej yang siap dibakar. Besar bebenor :)
Macam jadi jer! Jadi ke? Hehe. Actually jadi tu memang jadi, tapi...
1) Roti bun ni besar sangat, double saiz roti bun sosej kat kedai, so, sebiji sosej tak mencukupi untuk saiz bun ni. Mayo dan sos cili pun rasa macam tak cukup bila makan ;)
2) Roti bun ni walaupun rasanya agak sedap, tapi keras sikit. Keras diluar lembut didalam. Maybe sebab BW bakar lama sangat. Lagi satu, maybe sebab guna tepung gandum je kot, det's why keras sikit. Suppose guna tepung high protein ;p
Entri Berkaitan;
1. Resepi Asas Doh Roti, Donut & Pau
2. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
3. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
4. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
5. Resepi Asas Puding Kastard
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
Rasanya boleh ditambah dengan keju masak nak bakar tu .
ReplyDeleteTu la.. kalau ada stok cheese memang BW tabur atas tu kan, double sedap :) tapi tade pula stok cheese dalam fridge
DeleteWalaupun besar dari biasa... tapi idah nampak macam okay jer BW... ermm.. janji sedap kan... :) tak pe next time bleh buat yang cun melecun ek..! ;)
ReplyDeleteyerp.. next time nak cuba buat lagi, buat saiz comel lak, so tak perlu bakar lama2 ;)
Deleteperhhhhh...apsal BW terror sangat ne... ajar please...
ReplyDeletebelum tahap terror ni sebab roti tu tak gebu :P
DeleteSedapnya...
ReplyDeletesedap la juga sebab first time kan ... tapi tak boleh lawan rasa roti kat kedai la :p
Delete