Wednesday, October 8

Resepi Mudah & Simple Biskut Quaker Oat Daisy Sukatan Cawan

Salam ...
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat biskut oatmeal
Lagi satu resepi biskut mudah dan simple guna minyak jagung daisy tanpa telur. Sama macam Resepi Biskut Kacang Daisy Resepi sukatan cawan, so tak perlu penimbang. Tak memerlukan mixer juga :) Simple sangat.
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Untuk makan sendiri je ni, so buat saiz besar senang nak uli. Kalau untuk raya, kenalah buat comel-comel :)
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Bahan-Bahan;
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
- 2 Cawan Quaker Oat
- 2 Cawan Tepung Gandum
- 3/4 Cawan Gula Kastor
- 1/2 Sudu Teh Baking Powder
- 1 Sudu Teh Esen Vanilla
- Minyak Jagung Secukupnya
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Cara-Cara;
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
1. Masukkan tepung, baking powder, oat dan gula ke dalam bekas dan gaul sebati.
2. Masukkan esen vanilla dan minyak jagung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh.
3. Bulat-bulatkan doh dan leperkan kemudian susun dalam loyang.
4. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 10-15 minit.
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Klik Sini untuk resepi asas doh biskut dan tips tambahan.
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Ni la rupanya sebelum dibakar. Tekstur lain sikit compare dengan biskut oat butter/ marjerin tu.
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Selamat Mencuba!
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Entri Berkaitan;
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
1. Resepi Asas Doh Biskut Raya
2. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
3. Resepi Asas Doh Roti, Donut & Pau
4. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
5. Resepi Asas Kek Simple & Senang
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal
Thank For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
resepi mudah biskut raya quaker oat rangup sedap. biskut oat biskut oat oatmeal biskut oatmeal

16 comments:

  1. Iskhhh... rajin nyer dia memasak... kalau kita berjiran kan besttt... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe .. rajin memasak sebab kuat makan kot :p

      Delete
  2. Replies
    1. boleh jer ... jangan lupa bagi backlink kay :)

      Delete
  3. Kalau x pakai minyak jagung..nak pkai minyak masak biasa je ble x ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, tapi kurang sedap la ... letak esen vanilla lebih sikit yer bagi wangi, minyak masak kan bau kurang best :)

      Delete
    2. Kt atas x tulis pun kena ada esen vanilla ��

      Delete
    3. hihi ... tak perasan pula tak masukkan dalam resepi. Tq inform :)

      actually semua biskut mesti letak esen atau serbuk vanilla ... nak bagi biskut wangi :)

      Delete
  4. Sis kalau sy hendak letak coklat chips boleh? Dan bgaimana hendak meletakkn nya..nk letak semasa DI dalam adunan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer nak letak coklat chips, masukkan last sekali dan gaul sebati.

      Delete
  5. Sis, nak tanye biskut tu akan jd rapuh ke keras ke mcm mne ye,, sbb sy try buat tp bile nk mkn tu dye mcm berderai je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau terlampau berderai, tu maknanya minyak jagung terlebih tu ... takpe next time cuba lagi kurangkan kuantiti minyak.

      bila dah banyak kali mencuba, kita akan tahu tekstur adunan tu semasa menguli. jangan give up kay :)

      Delete
  6. Wah, simple je kan.. nak cuba lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang simple jer kalau guna resepi ni ... tapi resepi jenis ni, tak sesuai untuk dibuat biskut raya, makan sendiri ok lah :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...