Saturday, March 28

Harga Tiket Legoland Malaysia : Theme Park, Water Park & Hotel

Salam ...

Just nak update harga tiket Legoland Nuasajaya, Johor. Untuk yang rasa nak pergi tu boleh la budget berapa kan. Harga tiket untuk 2015.


Ini tiket untuk semua. Kalau beli sekurang-kurangnya 7 hari awal boleh dapat diskaun 20%. Ada juga combo untuk dua hari. RM245 dewasa, RM195 kanak-kanak.



Ini pula harga tiket untuk Malaysian sahaja. Last two week combo adult RM155. Naik dah RM5. Lepas GST naik lagi kot, pastu kena bayar GST lagi :p


Kepada yang rasa nak pergi banyak kali dalam masa setahun, boleh la beli annual pass. Standard annual pass (theme park sahaja) dewasa RM275, kanak-kanak RM210. Premium annual pass (theme park + water park) dewasa RM395, kanak-kanak RM395.


Kepada yang nak merasa stay hotel mewah (mewah la bagi BW ;p), ni harganya. Untuk makluman harga hotel berbeza ikut tarikh. Ni anggaran untuk yang nak stay weekdays. Harga serendah RM520 semalam (Tapi bangi BW tinggi sangat dah ni :p)

Klik Sini untuk Review Kingdom Theme Suite @ Legoland Hotel


Ni pula harga hotel time weekend & cuti sekolah. Harga bermula dari RM725 semalam. Public holiday mungkin up lagi la. Kalau stay hotel, boleh dapat tiket combo free untuk hari kedua. "Book your combo ticket now with your room reservation & get the second day for free!"

Untuk yang nak tahu lebih lanjut, boleh la ke www.legoland.com.my 
Untuk entri penuh, Cuti-Cuti @ Legoland Malaysia, Klik Sini

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

12 comments:

  1. Salam. Hee mahal sungguh harga tiket hotel legoland itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. betul tu memang mahal. untuk yg high income je ni :p

      Delete
  2. Harga tiket berbaloi dgn suasana bilik hotel yg mewah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun berbaloi tapi still rasa mahal gak :p

      Delete
  3. dengar citer mmg mahal macam tu.. mmg tak pi la kalau guna duit sendiri.. kalau org nk belanja, lain kira.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ... duit kita tak banyak mana, rasa macam duit tu perlu disimpan untuk benda yang lebih penting. org belanja on je la :)

      Delete
  4. dah agak mmg mahal sbb jiran singapore . sepatutnya letak harga lain utk org tempatan lah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga mykad ade, tapi still mahal untuk rakyat msia :)

      Delete
  5. Kena fikir beratus kali kalau nk g ni 😂😂😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kalau single boleh lah nak try, beli satu tiket jer kan ... kalau satu family, memang kena fikir beratus kali.

      kami sekeluarga pun my brother yang belanja. Untuk yang berpendapatan tinggi boleh la kot. kalau macam kita ni memang berpinar mata tengok harga tiket tu :)

      Delete
  6. Kena fikir beratus kali kalau nk g ni 😂😂😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sorang apa salahnya pergi memang berbaloi dalam tu macam-macam game ade, best sangat, make sure bila diorang open terus masuk, baru puas kan dari pagi sampai ke petang.

      kalau nak pergi satu family, ermmm memang kena fikir banyak kali :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...