Thursday, April 9

Tempat Menarik di Johor @ Cuti-Cuti Legoland, Nusajaya

Salam ...

Ini adalah entri penuh cerita dan review pasal Hotel, Theme Park & Water Park di Legoland Malaysia yang terletak di Nusajaya, Johor. Kami pergi cuti sekolah yang lepas, 17 dan 18 Mac 2015.

Kami pergi beramai-ramai. BW satu family, my brother dan my kakak dengan family mereka. Hotel dan tiket disponsor oleh my brother ;)







Untuk pengetahuan korang, kalau kita book hotel dan beli tiket, kita akan dapat tiket free untuk next day. So, hari pertama my kakak-kakak dan my anak-anak buah masuk theme park dan waterpark. Petang tu diorang lepak hotel dan malam diorang balik rumah. BW and my brother serta family, datang hotel malamnya, tidur sana dan masuk theme park serta water park keesokan harinya. Jimat la sikit kan ;)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

12 comments:

  1. pergh..banyak buat review...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sengaja pecah-pecahkan, so setiap entri tak panjang sangat. untuk yg nak survey, kot-kot nak pergi :)

      Delete
  2. hm...kalau bwk budak umur 4-6 ok ker kak...takut cm byk tak boleh main pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg 4 tahun tu cukup tak 100cm? kalau kurang, memang banyak yang tak boleh main la. lagi satu kena sewa stroller satu kat luar tu tau, sebab besar sangat legoland ni, penat diorang nak berjalan. kalau ada stroller boleh gilir-gilir tolak diorang bila penat.

      senang cerita tunggu je yg 4 tahun tu 100cm ke atas, nanti tak boleh main merajuk pula. lagipun tiket mahal, kalau banyak yg tak boleh main macam rugi jer :)

      Delete
  3. Suka sangat la anak-anak dapat pergi theme park ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang suka teramat sangat. nak nak bila jarang sekali pergi ;)

      Delete
  4. Fuyooo... ini betul2 happy ni...
    hihi... x panas ke nusajaya tu...

    Btw... sis... jom jawab teka teki ni :
    http://hnr318.blogspot.com/2015/04/smile-of-believer-tackling-lifes.html?m=0

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang panas betul. tapi, sebab happy punya pasal, sikit pun tak mengadu panas ;p

      ok... sat lagi nak teka :)

      Delete
  5. Selamat cuti ! Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* villa 827

    www.villafamosaresort.com

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...