Saturday, May 16

Resepi Mudah Muffin Jagung. Guna Kordial Aje

Salam ...

Untuk yang suka makan muffin, jom buat sendiri dirumah. Boleh guna apa-apa kordial yang korang ada contohnya, kordial pandan, sunquick, ribena, strawberry dan macam-macam lagi. Untuk sample resepi muffin kordial kali ni BW guna kordial jagung. Resepi asal dari Resepi Asas Muffin / Cupcakes, Klik Sini.
resepi muffin jagung sukatan cawan
Resepi Mudah Muffin Jagung. Guna Kordial Aje. Resepi Muffin Sukatan Cawan. Cara Buat Muffin Jagung Simple Senang Sedap
 Muffin jagung. Nyum~ Nyum~
resepi muffin jagung sukatan cawan
Bahan-Bahan;
resepi muffin jagung sukatan cawan
- 11/2 Cawan Tepung Naik Sendiri
- 1 Biji Telur (Gred A)
3/4 Cawan Susu
- 1/2 Cawan Minyak Jagung
- 1/2 Cawan Gula Kastor
- 1/2 Sudu Teh Esen Vanilla
- 1 Sudu Besar Kordial Jagung
resepi muffin jagung sukatan cawan
Cara-Cara;
resepi muffin jagung sukatan cawan
1. Pukul minyak jagung dan telur sampai kembang.
2. Masukkan gula kastor, kordial dan esen vanilla, pukul sebati.
3. Masukkan susu dan tepung bergilir-gilir, pukul lagi dan lagi.
4. Masukkan dalam acuan, 3/4 cup atau sampai penuh.
5. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 15-25 minit.
resepi muffin jagung sukatan cawan
Resepi Mudah Muffin Jagung. Guna Kordial Aje. Resepi Muffin Sukatan Cawan. Cara Buat Muffin Jagung Simple Senang Sedap
 Adunan muffin jagung sebelum dibakar.
resepi muffin jagung sukatan cawan
Resepi Mudah Muffin Jagung. Guna Kordial Aje. Resepi Muffin Sukatan Cawan. Cara Buat Muffin Jagung Simple Senang Sedap
Selepas dibakar beginilah rupanya. Sedap dimakan bila dah sejuk :)
resepi muffin jagung sukatan cawan
Selamat Mencuba! Klik Sini untuk tips tambahan baking muffin / cupcakes.
resepi muffin jagung sukatan cawan
Entri Berkaitan;
resepi muffin jagung sukatan cawan
1. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
2. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
3. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
4. Resepi Asas Doh Roti, Donut & Pau
5. Resepi Asas Puding Kastard
resepi muffin jagung sukatan cawan
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
resepi muffin jagung sukatan cawan

6 comments:

  1. tgk cantik gebu gitu pun saya dah tak boleh tahan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gebus time panas ... boleh la cuba yer :)

      Delete
  2. tgk cantik gebu gitu pun saya dah tak boleh tahan ...

    ReplyDelete
  3. alahai...rajin tau BW ni membaking lah memasak lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ... seronok mengupload resepi, banyak dapat pageviews ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...