Saturday, June 13

Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating

Salam ...

Kali ni nak share pengalaman kami bercuti di Cherathing selama 5 hari 4 malam. Destinasi pertama kami ialah Pantai Kampung Cherating.
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang Dan Mendamaikan.
 Pantai Kampung Cherating destinasi percutian penduduk setempat.
tempat menarik dan best cherating pahang
Kami bergerak 9.00 pagi dari Selangor. So, sampai Cherating tengah hari dalam 1.30. Check in hotel pula pukul 3.00. So, kami berkelah la dulu di Pantai Kampung Cherating. Memang dah plan nak berkelah selalu, siap bawa bakul dan pinggan-pinggan lagi tu. Padahal makanan beli aje di kedai-kedai tepi jalan. Berkelah ni lebih selesa berbanding makan kedai kalau ada anak kecil.
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang Dan Mendamaikan.
 Seronoknya berkelah di pantai. Lauk jadi double sedap bila makan ditiup angin :)
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang Dan Mendamaikan.
 Pantai Kampung Cherating yang mendamaikan.
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang, Nyaman Dan Mendamaikan.
 Seronok jadi orang Kampung Cherating kan, boleh bersantai di pantai selalu.
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang Dan Mendamaikan.
Pantai ni menjadi tumpuan sebab ada pool pantai original untuk anak-anak mandi.
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang Dan Mendamaikan.
 Kami berkelah depan chalet yang belum beroperasi lagi. Cantik tau chalet ni.
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang Dan Mendamaikan.
 Ada banyak kedai-kedai yang menjual barangan pantai, cenderahati dan makanan ringan.
tempat menarik dan best cherating pahang
Tempat Menarik Pahang : Pantai Kampung Cherating. Pantai Kampung Cherating Tenang Dan Mendamaikan.
Satu ni je view yang tak best. Orang kaya ni memang
pantang nampak bukit hijau yang cantik, habis ditarahnya.
Kalau boleh nak resort spot terbaik ajer. Cam lanun pun ada.
tempat menarik dan best cherating pahang
Actually kalau kita ke Cherating, banyak resort-resort memang tepi pantai. Tapi, jangan lupa singgah Pantai Kampung Cherating kay. Sebab pantai ni menjadi destinasi penduduk setempat untuk bersantai, berkelah dan mandi-manda.
tempat menarik dan best cherating pahang
Entri Berkaitan;
tempat menarik dan best cherating pahang
1. Destinasi Budget Cherating Kemaman Kuantan
2. Hotel Tak Best The Legend Resort, Cherating.
3. Aktiviti Yang Boleh Dilakukan di The Legend Resort.
4. Pusat Penerangan dan Konservasi Penyu Cherating.
5. Petrosains Playsmart Kuantan Pahang.
tempat menarik dan best cherating pahang
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
tempat menarik dan best cherating pahang

7 comments:

  1. Replies
    1. memang best ... sekali sekala. anak dah ramai ni bukan senang nak cuti selalu :)

      Delete
  2. bestnya cherating tp xpernah sampai lg.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best, first time dulu pergi dengan kawan-kawan asrama, time sek men ... pastu dua kali pergi bila dah kawin, best la pantai dia :)

      Delete
  3. Assalamualaikum, sis saya berminat sangat nak tau ttg Kg Pantai Cherating ni..Brp kos mengiap di sn? Mahal ke? Aktiviti bebas ke sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam ... untuk kos tu kena survey lah. ada banyak chalet kat sana. macam kami stay di legend resort. kami just berkelah sekejap jer kat sini.

      untuk aktiviti pula, memang aktiviti bebas lah. yang best kat sini ada banyak gerai, so boleh jalan kaki jer nak pergi makan kalau stay kat chalet area kampung cherating ni :)

      Delete
  4. Mcm mane nak dptkan no.tel tempat ni,?ade sape2 tahu ke?

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...