Monday, August 10

Tempat Menarik Cherating Kemaman Kuantan

Salam ...
Tempat menarik dan best cherating kuantan pahang kemaman terengganu
Cuti sekolah yang lepas kami bercuti di Cherating selama 5 hari 4 malam, dari 7 Jun hingga 11 Jun 2015. Sepanjang di Cherating kami juga pergi ke Kemaman dan Kuantan.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Hotel tak best dan hampeh the legend resort cherating pahang
Sepanjang disana kami menginap di The Legend Resort, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Sedikit catatan ringkas perjalanan kami sebagai kenang-kenangan untuk kami ingati di hari tua nanti.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Hari Pertama:
Perjalanan pergi dan bermain pasir.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Hari Kedua:
Jalan-jalan cari makan di Kemaman.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Hari Ketiga:
Pusing-pusing di Cherating.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Hari Keempat:
Jalan-jalan ke Kuantan.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Hari Kelima:
Mandi manda dan perjalanan pulang.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
tempat menarik dan best di cherating pahang
Pantai Kampung Cherating yang mendamaikan, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
hotel tak best cherating pahang
Ativiti yang boleh dilakukan di The Legend Resort, Cherating, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
tempat menarik dan best di kemaman terengganu, muzium kemaman
Muzium Kemaman, Bandar Chukai Terengganu, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
makanan best dan sedap di terengganu mesti cuba beli dan rasa
10 Makanan mesti cuba beli dan rasa bila ke Terengganu, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
tempat menarik dan best di cherating pahang, pusat konservasi penyu
Pusat penerangan dan konservasi penyu Cherating, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
tempat menarik dan best di kuantan pahang, mini zoo taman teruntum
Mini Zoo Taman Teruntum, Kuantan Pahang, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
tempat menarik dan best di kuantan pahang, taman teruntum
Taman Teruntum & playground unik di Kuantan Pahang, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
tempat menarik dan best di kuantan pahang, petrosains playsmart
Petrosians Playsmart Kuantan Pahang, Klik Sini
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
tempat menarik dan best di di kuantan pahang, kuantan riverfront
Kuantan river front dan Mee calong Berserah, Klik Sini.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Ini sahaja catatan perjalan percutian kami kali ini. Walaupun sekadar percutian budget, pergi melawat pun semua tempat yang free aje, tapi anak-anak tetap happy sentiasa :) So, kalau korang mencari destinasi budget untuk family, boleh la ke tempat yang kami lawati.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Entri Berkaitan;
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
1. Hotel Tak Best The Legend Resort, Cherating.
2. Muzium Kemaman, Bandar Chukai Terengganu.
3. Mini Zoo Taman Teruntum, Kuantan Pahang.
4. Pusat Konservasi & Penerangan Penyu, Cherating.
5. Petrosains Playsmart Kuantan Pahang.
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
Tempat menarik best cherating kuantan kemaman

18 comments:

  1. Salam ziarah,
    Seronok tengok gambar Puteri Wanita bercuti di Cherating..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. gambar yg ni je cantik ... yang lain poor, cer klik link :)

      Delete
  3. Salam singgah petang sis....wahh...banyaknya tempat dah sis lawati bersama keluarga....mesti best dan banyak pengalaman... kan sis...bak kata orang jauh perjalanan luas pandangan....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... memang best, walaupun dalam msia aje. lagi pun sekali sekala, sebab tu best :)

      Delete
  4. Salam perkenalan,

    Anak-anak kalau dapat jalan pergi mana-mana pun best kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal ... betul tu, anak-anak kan, semuanya best aje :)

      Delete
  5. bestnyerrr....sy lom pernah lg jejak kaki kat cherating....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cherating jauh sangat dari tempat DM :) ...

      Delete
  6. cantiknya pantai di cherating.. syok main volleyball. tak pernah ke sana lg BW :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik ... bila kesana nanti bolehla nina main volleyball :)

      Delete
  7. byk tempat menarik yg ada di msia ni ..(bila RM dah jatuh...nampaknya JM juga perlu cari lokasi di msia lak lepas ni uhuhuh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu JM ... sebab tak perlu convert duit kan. kalau nak nak fly, boleh ke sabah sarawak :)

      Delete
  8. Replies
    1. memang best kannn ... kalaulah dekat rasa nak datang selalu :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...