Saturday, August 8

Kuantan River Front & Mee Calong Berserah

Salam ...

Selepas penat anak-anak bermain di Petrosains Playsmart Kuantan, Klik Sini, kami ke river front pula. Saje nak bersantai-santai sambil snap gambar dekat K.U.A.N.T.A.N nyer landmark.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Tempat menarik dan best di kuantan pahang, sungai kuantan, kuantan riverfront
 K.U.A.N.T.A.N
tempat menarik dan best kuantan pahang
Kami park betul-betul kat depan K.U.A.N.T.A.N. So, memang clear la time snap gambar. Seronok juga bersantai-santai ambil angin kat sini sambil perhati kapal yang lalu.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Tempat menarik dan best di kuantan pahang, sungai kuantan, kuantan riverfront
 Still tak penat lagi. Snap gambar sana sini, berlari sana sini.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Tempat menarik dan best di kuantan pahang, sungai kuantan, kuantan riverfront
 Nampak tak jambatan tu? Kalau nak ke Petrosains Playsmart lalu situ la.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Tempat menarik dan best di kuantan pahang, sungai kuantan, kuantan riverfront
 Tenang dan bersih je, memang selesa la nak melepak walaupun ada anak kecil :)
tempat menarik dan best kuantan pahang
Tempat menarik dan best di kuantan pahang, sungai kuantan, kuantan riverfront
 Bandar Kuantan, ada hospital dan juga mall dekat je dengan riverfront ni.
tempat menarik dan best kuantan pahang.
Tempat menarik dan best di kuantan pahang, sungai kuantan, kuantan riverfront
 Kepenatan dan kecomotan. Tapi still ada hati nak selfie lagi :)
tempat menarik dan best kuantan pahang
Jangan lupa mencuba mee calong berserah sedap bila ke kuantan
Mee calong yang buat pertama kalinya kami cuba. Sedap juga. Walaupun sekadar mee sup, tapi bila ditambah pelbagai bahan, unik rasanya.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Kalau korang ke Kuantan haruslah snap gambar dengan K.U.A.N.T.A.N nyer landmark kay. Dan kepada yang tak pernah tahu kewujudan mee calong, macam kami, kenalah cuba. Kami beli pun on the way nak balik hotel, beli di kedai area Berserah. Mee calong ni famous kat Berserah. Mee calong ni actually mee sup. Ianya unik sedikit sebab ditambah keropok leko bulat, tauhu sumbat keropok leko, tauhu lembut dan telur mata yang dipecahkan didalamnya. Sedap dimakan dengan sambal yang disediakan.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Dari pagi sampai ke petang kami pusing Kuantan ni. BW pun dah lama sangat tak ke Kuantan. Last sekali ke Kuantan, time belajar di MRSM Muadzam Shah dulu. Lamanya la hai. Ni pun entah bila akan datang lagi. Bye-bye Kuantan.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Entri Berkaitan;
tempat menarik dan best kuantan pahang
1. Destinasi Budget Cherating Kemaman Kuantan
2. Hotel Tak Best The Legend Resort, Cherating.
3. Taman Teruntum dan Playground Unik
4. Mini Zoo Taman Teruntum, Kuantan Pahang.
5. Petrosains Playsmart Kuantan Pahang.
tempat menarik dan best kuantan pahang
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
tempat menarik dan best kuantan pahang

20 comments:

  1. luasnya sungai.. beberap bulan lepas sempat lalu je kat area tu.. on the way dari johor ke terengganu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. luas kann ... wah jauh tu johor ke terengganu :)

      Delete
  2. Cantik kan..bangga jadi org kuantan..hehehe

    ReplyDelete
  3. This is KUANTAN..hehe

    blog buat wanita dah tersenarai dalam bloglist sahabat vitamin wawa..tahniah..")

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. seronok ... sebab dah lama sangat tak datang Kuantan :)

      Delete
  5. MOhon maaf kerana tidak sempat menyertai segmen terbaru yang dibuat oleh puteri wanita

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, isteri saya baru sahaja belahirkan anak. InsyaAllah mungkin beliau akan kembali berblog selepas berpantang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tahniah ... seronoknya dapat baby baru :)

      Delete
  7. masa dok kuantan dulu sy selalu gak lepak kat benteng tepi sungai tuh...makan2...mee calong tu xpernah lagi try...mcm bestjer...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DM dulu dok kuantan yer ... seronok melepak kat situ kan :)

      Delete
    2. sedap mee calong tu ... tapi rasanya baru baru ni je famous, sejak masuk JJCM TV3, dulu-dulu tak tahu pun kewujudan mee calong ni :)

      Delete
  8. makin cantik kuantan.. sedap mee tu. rupanya bulat2 tu kopok lekor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann ... rasa macam kuantan lebih cantik berbanding lebih 10 tahun lepas :)

      Delete
    2. yezze ... yang bulat-bulat tu rasa sama dengan keropok leko :)

      Delete
  9. mee calong? okey...noted..kalau ke beserah akan cari mee ni..x pernah mkn lagi

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...